Trigoane cu mere

de Furnicuti in Dulciuri, 2 Feb 2011 | 10829 vizualizari

 

Un desert foarte bun, rapid si de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 3 - 4 mere razuite (ca fie cam 250 g)
  • 100 g zahar
  • 30 g nuci
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita coaja de lamaie cu zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 - 120 g unt, margarina sau ulei
  • Optional - pentru sirop:
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu mere:

Merele razuite se lasa sa stea putin, apoi le stoarcem bine de zeama lasata si le calim cateva minute impreauna cu zaharul. Cand se mai racesc, adaugam nuca tocata, scortisoara, zaharul vanilat si coaja de lamaie si amestecam. Untul (margarina) il topim intr-o craticioara, la foc mic, fara sa ajunga sa fiarba. Decongelam pachetul de foi si taiem fasii de 7 - 8 cm latime, adica vom obtine 3 fasii de foi suprapuse. Luam o fasie si o ungem cu untul topit. Peste ea punem alta fasie, pe care o ungem, iar deasupra a 3a fasie, la fel, unsa cu unt. Punem o lingurita din umplutura la un capat al celor 3 fasii suprapuse si aducem coltul opus umplutura. Continuam sa impachetam in zig-zag pana ajungem la capatul fasiei. Procedam in acelasi fel pana terminam fasiile.

Trigoanele astfel formate se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu unt si se dau la cuptorul incins la 180 de grade pana se rumenesc.

Pentru sirop, punem toate ingredientele intr-un vas suficient de mare cat sa incapa un trigon si le lasam sa dea un clocot. Scufundam trigoanele caldute in acest sirop si le lasam cam 1-2 minute sa se insiropeze.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu mere" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere si frisca