Trigoane cu gem si nuca

de cocolina in Dulciuri, 30 Apr 2012 | 6199 vizualizari

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE:

  • 1 pachet de foi placinta(500g)
  • gem prune
  • nuca macinata
  • zahar
  • 1 ou(pentru uns)
  • putin ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu gem si nuca:

Foile se lasa sa se decongeleze si se pun pe masa de lucru care o ungem cu putin ulei sa nu se lipeasca.Intindem foaia pe pare o taiem in bucati patrate si punem in fiecare patrat cate o lingura gem.Unim colturile si le strangem putin pe margini cu degetele sa nu iasa afara compozitia.Punem si cealalta foaie pe care o taiem bucati patrate si in mijlocul patratelor punem cu o lingurita nuca macinata amestecata cu zahar dupa gust.Inchidem pachetelele pe care le punem intr-o tava tapata cu hartie de copt.Eu am impuns putin trigoanele cu o furculita.Se ung cu ou si se baga la cuptor la temperatura de 190 grade pentru 15-20 minute.Dupa ce s-au facut bine le scoatem din cuptor le asezam pe o tava si le pudram cu zahar pudra.

                                            POFTA BUNA !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Goffre