Trigoane cu gem si nuca

de cocolina in Dulciuri, 30 Apr 2012 | 5906 vizualizari

 

INGREDIENTE

INGREDIENTE:

  • 1 pachet de foi placinta(500g)
  • gem prune
  • nuca macinata
  • zahar
  • 1 ou(pentru uns)
  • putin ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trigoane cu gem si nuca:

Foile se lasa sa se decongeleze si se pun pe masa de lucru care o ungem cu putin ulei sa nu se lipeasca.Intindem foaia pe pare o taiem in bucati patrate si punem in fiecare patrat cate o lingura gem.Unim colturile si le strangem putin pe margini cu degetele sa nu iasa afara compozitia.Punem si cealalta foaie pe care o taiem bucati patrate si in mijlocul patratelor punem cu o lingurita nuca macinata amestecata cu zahar dupa gust.Inchidem pachetelele pe care le punem intr-o tava tapata cu hartie de copt.Eu am impuns putin trigoanele cu o furculita.Se ung cu ou si se baga la cuptor la temperatura de 190 grade pentru 15-20 minute.Dupa ce s-au facut bine le scoatem din cuptor le asezam pe o tava si le pudram cu zahar pudra.

                                            POFTA BUNA !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Faguri