Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

de Bucataras in Dulciuri, 23 Dec 2024 | 1023 vizualizari

 

Aceste fursecuri Arici sunt atât de drăgălașe și gustoase încât merită să le pregătești pentru cei dragi. Sunt foarte fragede și gustoase, iar când le scoți din cuptor, te cucerește mirosul lor.
Pentru aceste Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă, sunt necesare câteva ingrediente: unt, făină, ouă, zahăr și nucă.    

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă
  • Pentru aluat:
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 2 gălbenușuri
  • 100 g de zahăr pudră
  • 250 g făină de grâu
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • Pentru decor:
  • 2 albușuri
  • 200 g nuca tocată
  • zahăr pudră vanilat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă:

Cum se prepara aceste Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

Tapetează cu hârtie de copt tava de la aragaz.

Într-un bol, pune untul, zahărul și esență de vanilie. Mixează bine toate ingredientele, apoi încorporează și cele două gălbenușuri.  Adaugă făina și un praf de sare și amestecă ușor cu o spatulă, apoi frământă până obții un aluat dens și omogen.

Cu ajutorul unei linguri, ia din aluat și modelează aproximativ 20 de bile potrivite. 

Mixează ușor cele două albușuri.

Trece fiecare bilă de aluat prin albuș, apoi tavalește-o prin nucă măcinată. Așază fursecurile în tavă, la distanță de 3-4 cm unul de altul. 

Coace fursecurile în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru aproximativ 15 minute, în funcție de cuptor.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă fursecurile la răcit. Pudrează-le cu zahăr și servește-le cu mare poftă.

Sunt foarte fragede și gustoase. 

Încearcă și rețeta de Nasturasi fragezi cu ciocolată sau rețeta de Corabioare cu untură, delicioase și fragede.

Îți recomandăm și rețeta de Fursecuri arici

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu mascarpone