Spalam merele ,le taiem pe jumatate, le scoatem cotoarele si le taiem apoi in feliute fine.
Le punem intr-un vas cu lingura de zahar si zeama de lamaie, le acoperim cu apa cat sa le acopere si le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasati-le doar un minut-doua, cat sa se inmoaie si sa fie maleabile. Scoateti-le pe un prosop absorbant si lasati-le sase raceasca.
Sau, o varianta rapida ar fi sa le puneti intr-un bol ceramic cu apa, zaharul si zeama de lamaie si sa le bagati la microunde 3 minute la putere maxima.
Aluatul foietaj l-am intins cu un sucitor astfel incat sa obtin un dreptunghi de 25x 42 cm. L-am taiat in fasiute de 3,5 cm latime si am obtinut 12 bucati.
Pe fiecare fasiuta de foietaj am pus feliute de mere suprapuse si am rulat delicat. Daca doriti puteti presara scortisoara sau nuca macinata foarte fin.
Am obtinut 12 trandafirasi.
I-am asezat intr-o tava pentru muffins in care am pus hartiute de copt dar se pot aseza si intr-o tava normala.
I-am copt 20 de minute la 180 °C iar dupa ce s-au mai racit un pic i-am decorat cu zahar pudra. Pofta buna !