Reteta o am din vechime - de la faimoasa Poka
Am facut-o cu tot felul de umpluturi chiar si cu mere
Pe langa faptul ca e geniala e si de mare efect
200 ml lapte caldut + 20 ml lapte
30 gr. drojdie proaspata
600 gr. faina
120 gr zahar
1 praf de sare
60 gr. unt topit
2 oua
1 borcan de compot visine (600-700 gr)
4 lingurite zahar pudra
1 galbenus
-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut , apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald
-intre timp punem visinele la scurs
- intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi , si maiaua.
-se framanta bine
- apoi se acopera castronul, si se lasa sa creasca cam 40 de min
-dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu f. mult
-se intinde apoi o foaie dreptunghiulara
pe foaie, se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.
se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans
taiatzi in 12 bucatzi egale
-apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)
- sau impartiti dupa cum aveti inspiratie
- galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.
- coaceti la cuptor la 175 grade pt 50 min.
dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei
1
framanta cu tot sufletul