Trandafir cu visine

de Carmen in Dulciuri, 1 Sep 2016 | 20589 vizualizari

 

Reteta o am din vechime - de la faimoasa Poka 
Am facut-o cu tot felul de umpluturi chiar si cu mere 
Pe langa faptul ca e geniala e si de mare efect

 

INGREDIENTE

200 ml lapte caldut + 20 ml lapte

30 gr. drojdie proaspata

600 gr. faina

120 gr zahar

1 praf de sare

60 gr. unt topit

2 oua

1 borcan de compot visine (600-700 gr)

4 lingurite zahar pudra

1 galbenus

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trandafir cu visine:

-drojdia se dizolva in 200 ml lapte caldut , apoi adaugati 50 gr din cantitatea de faina, 1 lingurita din cantitatea de zahar , amestecati si lasati sa creasca intr-un loc cald

-intre timp punem visinele la scurs

- intr-un castron se cerne restul de faina, se adauga 75 gr. zahar, praful de sare, untul topit, cele 2 oua intregi , si maiaua.

-se framanta bine 
- apoi se acopera castronul, si se lasa sa creasca cam 40 de min

-dupa aceea, il punem pe masa infainata si-l framantam din nou, nu f. mult

-se intinde apoi o foaie dreptunghiulara

pe foaie, se presara cele 4 lingurite de zahar vanilat, apoi se pun visinele scurse foarte bine de zeama.

se ruleaza pe latura lung, dar nu foarte strans

taiatzi in 12 bucatzi egale

-apoi asezati bucatile cu partea taiata-n sus, intr-o forma cu pereti detasabili (unsa si tapetata)
- sau impartiti dupa cum aveti inspiratie
- galbenusul se bate cu cele 20 ml lapte si se ung bucatile. Se presara deasupra 40 gr. zahar.
- coaceti la cuptor la 175 grade pt 50 min. 
dupa ce se raceste bine, desfaceti peretii formei 

TIPS-URI

1

framanta cu tot sufletul

Daca ti-a placut reteta noastra "Trandafir cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Aletta 1

06.09.2016, 12:17

arata bine

Carmen 1

06.09.2016, 12:47

mulSumec!

Bya Ralu 1

06.09.2016, 23:42

arata super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti pufosi, insiropati - reteta cu care nu dai gres