este o veche invartita dar un pic imbunatatita si spun eu ca si destul de placuta
Pentru prepararea aluatului se ia drojdia si se amesteca cu 2 linguri de zahar, apoi se adauga apa calduta si 3 linguri de faina formandu-se o maia care se lasa 10 minute sa creasca. Separat se ia faina si se cerne si se aseaza intr-un castron mai mare, facandu-se o gaura in mijloc unde se adauga maiaua crescuta si se framanta un aluat elastic peste care se adauga si cele 3 linguri de ulei. Se lasa la crescut 30 de minute acoperindu-se cu un prosop.
Separat se amesteca 50 g margarina tinuta la temperatura camerei cu 3 linguri de zahar, iar rahatul se taie felii inguste si egale.
Cand aluatul a crescut se intinde pe o planseta cu o grosime de 0,5 cm, peste care se intinde margarina frecata cu zahar, iar apoi se aseaza rahatul deasupra si se ruleaza cat mai strans. Se taie rulada obtinuta in bucati egale, care se aseaza cu spirala in sus intr-o tava tapetata cu hartie cerata.
Trandafirii se ung cu ulei si se introduc in cuptorul preincalzit la temperatura medie, timp de 40 de minute.
Intre timp se incalzeste apa, adaugandu-se zaharul si esenta de cafea.
Dupa coacere se scot pe o farfurie si se trec unul cate unul prin sirop si se pudreaza cu zahar. Pofta buna!