sint deliciosi si foarte aromati...http://adamache-laura.blogspot.com/2009/12/tozzetti.html
alunele sau nucile ,migdalele se pun la prajit pe o tava in cuptor dupa care se scot si se lasa la racit(stai linga ele sa nu se faca scrum,eu nu am facut asa ceva)
.ouale, zaharul ,coaja de portocala, zaharul vanilinat se mixeaza impreuna pina isi dubleaza volumul si devin albicioase.
adaugam amoniacul stins cu lapte caldut si uleiul fara a ne opri din mixat.
se adauga faina iar la sf alunele sau nucile si migdalele.
aluatul este foarte moale .
Laura in reteta ei s-a ajutat de ceva faina pt a face un rulou care se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 25-30 minute.
cind devine aurie si se crapa putin la suprafata este gata .
se scoate din cuptor pe un gratar se lasa la racit dupa care se taie felii si se da din nou in cuptor 160 de grade de aceasta data pentru alte 10 minute cit sa se usuce.
1
eu ca sa scap de chinul aluatului lipicios l-am rasturnat direct pe folie de aluminium si am ridicat marginile foliei si am lasat sa se formeze ruloul cit lungimea tavii.am lasat la copt in aceeasi pozitie a foliei ca in tava de chec