Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu1 lingura unt, presara deasupra 1 lingurita zahar, apoi aseaza deasupra o alta foaie de placinta.Repeta procedura pana s-au terminat foile, untul si zaharul.Folosind o forma rotunda, taie 12 cercuri de diametru 9 cm din foile de placinta suprapuse, aseaza-le pe o tava de copt si da-le la cuptor 8-12 minute, pana s-au rumenit si au devenit crocante.
Bate frisca, apoi adauga vanilia.Asambleaza desertul doar inainte de a-l servi.Aseaza cate un cerc de aluat pe cate 4 farfurii.Deasupra pune cate 1 lingura de frisca batuta, cateva cirese, un cerc de aluat, 1 lingura frisca, cateva cirese, iar la sfarsit inca un cerc de aluat.Stropeste cercurile cu cate 1 lingura sirop de cirese, iar deasupra fiecaruia mai aseaza cateva cirese confiate, apoi serveste.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola