Pentru ca stiu ca va place mult prajitura Tosca (aici ma incadrez si eu! :))) chiar e in topul preferintelor), m-am gandit si la cei care mai tin diete si am transformat-o in varianta dietetica....ce spuneti? Va tenteaza? :P
Pregatim crema:
Punem intr-o craticioara galbenusurile cu indulcitorul si le amestecam bine cu un tel.
Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam bine cu telul pana la omogenizare.
Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu pana cand crema se ingroasa, apoi inchidem focul si lasam crema la racit.
Blatul:
Mixam albusurile cu praful de sare si adaugam treptat indulcitorul. Mixam pana cand albusurile se fac spuma. Adaugam in ploaie amidonul amestecat cu praful de copt, apoi macul cu nuca de cocos si amestecam usor cu o spatula.
Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam.
Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam blatul sa se coaca aprox. 15 la foc mic, pana cand se rumeneste putin deasupra. Verificati cu o scobitoare daca este facut sau daca mai trebuie lasat cateva minute. Dupa ce este gata, se lasa la racit.
Tapetam cu folie alimentara tava in care am copt blatul, asezam blatul, iar peste blat punem crema rece.
Biscuitii ii inmuiem in cafea si ii asezam peste crema.
Topim ciocolata pe baie de aburi si o turnam peste biscuiti.
Dam prajitura la frigider pentru cateva ore, apoi o servim.