Tortuletul meu

de corina241 in Torturi, 13 Noi 2010 | 4370 vizualizari

 

dupa cateva zile(cam o saptamana)de raceala m-am gandit sa-mi sarbatoresc insanatosirea;) cu un ''dulciurica'- vorba fiica-mi -....va astept la o feliuta !!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 1 plic capucino
  • 1/2 pliculet praf de copt

 Crema:

  • 2 plicuri creme Ole
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 cana de lapte

Ornament:

  • fructe kiwi
  • 1 plic granule gelatina
  • 1 pahar de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortuletul meu:

Blatul:Albusurile le mixam separat impreuna cu zaharul pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile amestecate cu o lingura de lemn se adauga treptat in bezea amestecand usor de sus in joc.La sfarsit adaugam faina in ploaie,impreuna cu praful de copt si capucino.

Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt ,turnam compozitia si apoi dam la cuptor pentru 30 minute(in primele 20 minute nu deschidem cuptorul,pentru a nu se lasa compozitia).

Crema:Cele 2 plicuri le punem intr-un bol impreuna cu laptele si frisca lichida mixand pana cand obtinem o crema bine inchegata

Siropul:esenta de vanilie si zaharul se dizolva in apa punandu-le pe flacara pentru 5 minute ,atat cat sa dea un clocot.

Ornament: Fructele se curata de coaja si se taie in felii.

Plicul de gelatina se pune in apa intr-un ibric si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroasa.

Asamblare:Blatul racit se taie in 2 parti,se insiropeaza prima foaie se pune crema si apoi foaie nr 2 procedand la fel.peste ultimul strat de crema se pun fructele taiate si apoi turnam gelatina atata timp cat este calduta si dam la rece.

Se taie dupa ce s-a racit foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortuletul meu" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Cifra