TORTUL INDRAGOSTITILOR

de Roda in Torturi, 24 Mai 2009 | 22171 vizualizari

 

Este un tort sugestiv pe care il prepar de ziua indragostitilor, in luna februarie, care coincide cu ziua de nastere a nurorii mele.De obicei il imbrac in glazura de ciocolata, insa anul acesta am facut o exceptie si l-am acoperit cu masa de martipan roz.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua,
  • 300g.zahar,
  • 2 linguri apa,
  • 600g.faina,
  • 1 praf de copt,
  • 350g.frisca dulce,
  • 3 kiwi,
  • 10 capsuni,
  • 3 jumatati de piersici din compot,
  • 500g.masa de martipan roz (din comert);
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORTUL INDRAGOSTITILOR:

1.Ouale se bat cu zaharul si cu 2 linguri de apa.Se cerne faina cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de oua.

2.Cuptorul se incinge la 180*C.Aluatul se pune intr-o forma de inima si se coace 20-25 de minute.Se scoate si se lasa sa se raceasca cel putin o ora.

3.Frisca se bate bine.

4.Blatul de tort se taie in doua, pe orizontala  apoi se insiropeaza cu siropul din compotul de piersici.1/2 din cantitatea de frisca se pune peste primul blat, se repartizeaza fructele:kiwi si piersicile taiate felii iar capsunile in jumatati.Se acopera cu restul de frisca.Se pune al doilea blat, se insiropeaza si se pune la rece o ora.

5.Aluatul de martipan ,cumparat din comert, de la cofetarie, se framanta putin, se intinde  cu vergeaua si se acopera tortul, apoi se orneaza dupa plac.(vezi imaginea)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "TORTUL INDRAGOSTITILOR" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si fructe de padure