Tort cu ciocolata si nuca

de Miha in Torturi, 20 Oct 2010 | 23938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 g cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri faina
  • 15 ml esenta de rom
  • Pentru blatul de nuca:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 10 ml esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 50 g unt
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Pentru glazura:
  • 120 g ciocolata amaruie
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 g unt
  • Pentru sirop:
  • 50 ml apa
  • 50 g zahar
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 150 ml frisca lichida
  • aschii de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si nuca:

Blat:

Ouale se bat foarte bine cu un praf de sare. Cand si-au dublat volumul se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana compozitia devine ca o crema si aproape ca si-a triplat volumul. Turnam uleiul cate putin, esenta de rom si la sfarsit incorporam usor faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea. Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se taie in 2.

Blatul de nuca:

Procedam intocmai ca la blatul de cacao. Se bat ouale bine cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se mixeaza in continuare pana compozitia devine ca o crema, apoi adaugam pe rand uleiul, esenta de rom, faina amestecata cu bicarbonat si la sfarsit nuca macinata fin.

Coacem compozitia in aceeasi tava ca si blatul de cacao, la foc mediu, in jur de 15-20 de minute, pana incep sa se aureasca marginile. Vom obtine un blat subtire.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu frisca lichida si untul. Cand a ajuns la punctul de fierbere se da deoparte si se amesteca bine pana la omogenizare. Se da la rece pana se intareste, se adauga esenta de rom, dupa care se mixeaza. Vom obtine o crema pufoasa si delicioasa de ciocolata cu rom.

Pentru sirop se amesteca apa cu zaharul si esenta de rom. Eu nu l-am mai fiert, dar daca doriti o puteti face.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu frisca si untul. Se omogenizeaza si se da la rece pana a ajuns la consistenta unei smantani mai subtiri. Trebuie sa curga, dar sa nu fuga :)) de pe tort.

Blaturile le insiropam, dar nu foarte tare. Sau o puteti face, daca va plac prajiturile foarte insiropate. Crema o impartim in 2 parti.

Punem unul din blaturile de cacao pe un platou, jumatate din crema, blatul de nuca, cea de-a 2-a jumatate de crema si acoperim cu celalalt blat de cacao. Dam la frigider pentru cateva ore. sau la congelator pentru vreo jumatate de ora, daca va grabiti asa ca mine. Ideea e ca trebuie sa fie foarte rece inainte de a turna glazura.

Deci, peste blatul rece se toarna glazura, incepand din mijlocul tortului, ajutand-o cu o spatula, sa curga usor spre margini. Dam din nou la rece pana se intareste glazura, dupa care ornam cu frisca batuta si aschiile de ciocolata.

TIPS-URI

1

cantitatea de esenta de rom se poate modifica in functie de preferinte. Eu am pus multa, dar combinata cu ciocolata si nuca, a facut tortul irezistibil. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (93)

Miha 1

26.10.2010, 23:01

Corina, ma bucur tare mult!
La multi ani piticei, sa fie sanatoasa!

Miha 1

26.10.2010, 23:05

Irina, nu e greu de facut. Iar de mancat nici macar pe atat.
Vorbesc si scriu cam mult, asta e defectul meu.

Cris2711 1

12.03.2011, 10:36

minunat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
TORT CU CREMA DE CIOCOLATA