In ciuda aspectului este o versiune light a clasicei sarlote. In plus,nu necesita fierbere.
Ca baza eu am folosit un chec simplu dar cu siguranta merge foarte bine cu un blat de pandispan sau-de ce nu-cu piscoturi usor insiropate dupa gustul fiecaruia.
Checul se taie felii potrivite care se aseaza pe tava rotunda pentru servit pe care am pregatit un inel de la forma cu fund detasabil.
Gelatina se dizolva in 200 ml.apa rece si se lasa cam 15 minute. Apoi se da la microunde pentru un minut -in functie de cuptor-atat cat sa se incalzeasca foarte bine dar sa nu fiarba! Se lasa la racit.
Odata ce a ajuns la temperatura camerei se mixeaza foarte bine cu iaurtul.
Frisca scoasa din frigider se mixeaza bine cu zaharul pudra pana se tine pe tel.
Cele doua se combina.
Se taie bucati caisele,se astern pe blatul de pe tava si se acopera cu 1/2 din cantitatea de iaurt. Urmeaza un alt strat de feliute de chec/pandispan/piscoturi ( ce aveti!) si restul de compozitie.
Se acopera cu caise taiate felii si se tine la frigider cateva ore sau peste noapte daca aveti rabdare.
Voila!!!
1
am specificat zahar pudra din comert deoarece-asa am aflat-contine amidon
2
pentru a scoate inelul detasabil recomand sa treceti usor cu un cutit nezimtat de jur imprejur.