Tort-sarlota de iaurt cu caise

de dentistutza in Torturi, 21 Iul 2010 | 21380 vizualizari

 

In ciuda aspectului este o versiune light a clasicei sarlote. In plus,nu necesita fierbere.
Ca baza eu am folosit un chec simplu dar cu siguranta merge foarte bine cu un blat de pandispan sau-de ce nu-cu piscoturi usor insiropate dupa gustul fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • un chec oarecare ( la care nu pofteste nimeni ca atare)
  • 500 ml.iaurt cu caise sau simplu cremos la care insa adaugam 5-6 linguri zahar
  • 2 pliculete gelatina praf
  • 2 cutii smantana pt. frisca 32%
  • 3-4 linguri zahar pudra din comert
  • caise coapte
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort-sarlota de iaurt cu caise:

Checul se taie felii potrivite care se aseaza pe tava rotunda pentru servit pe care am pregatit un inel de la forma cu fund detasabil.

Gelatina se dizolva in 200 ml.apa rece si se lasa cam 15 minute. Apoi se da la microunde pentru un minut -in functie de cuptor-atat cat sa se incalzeasca foarte bine dar sa nu fiarba!  Se lasa la racit. 

Odata ce a ajuns la temperatura camerei se mixeaza foarte bine cu iaurtul.

Frisca scoasa din frigider se mixeaza bine cu zaharul pudra pana se tine pe tel.

Cele doua se combina.

Se taie bucati caisele,se astern pe blatul de pe tava si se acopera cu 1/2 din cantitatea de iaurt. Urmeaza un alt strat de feliute de chec/pandispan/piscoturi ( ce aveti!) si restul de compozitie.

Se acopera cu caise taiate felii si se tine la frigider cateva ore sau peste noapte daca aveti rabdare.

Voila!!!

TIPS-URI

1

am specificat zahar pudra din comert deoarece-asa am aflat-contine amidon

2

pentru a scoate inelul detasabil recomand sa treceti usor cu un cutit nezimtat de jur imprejur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort-sarlota de iaurt cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

dentistutza 1

21.07.2010, 22:44

e foarte racoritor si nu " lesinator" de dulce!

oly 1

29.07.2010, 22:52

Doamna, nu am atatea furculite cate as dori sa-ti acord pentru minunatia de tort! este delicios si racoros !!!!!!!..... l-am pregatit in viteza, cu piscoturi insiropate cu cafea .... a fost apreciat si de catre invitatii sotului meu !!!!!!!

Krystyan Trendy 1

26.05.2014, 15:08

ce bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
PAVLOVA CU CAPSUNI