Tortilla mexicana

de Brindusa in Piine, 7 Mai 2010 | 12274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina pentru paine
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei de porumb
  • 240 ml apa fierbinte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla mexicana:

Amesteca ingredientele uscate, apoi pune uleiul, amesteca putin , si 3/4 din apa. Amesteca cu mana pana ce se formeaza coca. Daca coca nu se formeaza, mai adauga apa. Framanta cam 3 minute. Va rezulta o coca elastica. Pune in castron, acopera si lasa 15 minute.

Imparte coca in 12 bilute. Din fiecare fa cate o placintica rotunda. Pune-le cu foi de aluminiu intre..

Incalzeste bine o tigaie plata. Pune cate o tortilla. Cand incepe sa se umfle, intoarce-o pe cealalta parte. Continua pana ce le termini pe toate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla mexicana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Brindusa 1

08.05.2010, 16:25

ionela, tortilla inseamna de fapt turta mica.

Sylvia 1

09.05.2010, 11:48

Super , multumim de reteta , 5 furcu de la mine si am salvat-o o sa ma prezint si eu cu shaorma mea imediat

Mitinita 1

11.12.2010, 15:09

am facut si eu si mi-a iesit!tot fara drojdie fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru hamburgher