Paine la tava

de lucy2002 in Piine, 10 Ian 2020 | 4811 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba
  • 550 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 25 gr drojdie proaspata
  • o lingurita de zahar
  • o lingurita cu varf de sare fina
  • 4 linguri de ulei
  • 1 ou batut pentru uns
  • seminte de susan si floarea soarelui
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine la tava:

Se cerne faina intr-un bol mare.

Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, dupa ce s-a dizolvat se toarna peste faina facand o gropita la mijloc si incepem a framanta. Adaugam oul batut cu sarea si framantam pana incorporam toata faina iar la final adugam uleiul  si framantam foarte bine.  Lasam aluatul la dospit. Dupa ce  a crescut in volum il transferam pe masa de lucru si-l impartim in doua. Luam cate o bucata de aluat si ii dam forma unei franzele o asezam in tava cu hartie de copt si lasam pentru un sfert de ora sa creasca.  Dupa ce a crescut se unge cu ou batut si se presara cu susan si seminte de floarea soarelui. Introducem tavile la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45-50 minute.

Dupa ce s-au copt se scot si se lasa la racit acoperite cu un servet.

 

 

TIPS-URI

1

toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei

2

faina se cerne

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda impletita