Ciulama de dovlecel

de Merisor in Mancaruri de legume, 26 Iul 2012 | 5396 vizualizari

 

Reteta de la bunica.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 50 g unt
  • 250ml lapte
  • 4 linguri faina
  • marar, cimbru, oregano
  • piper cu lamaie
  • sare
  • 1 lingura zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de dovlecel:

Se curata dovlecelul, se taie cubulete si se pune la fiert cu sare.

Intre timp se pune ceapa si usturoiul taiate marunt la calint in unt. Cand se coloreaza putin se pune faina si se dilueaza cu laptele treptat. Se lasa pe foc mestecand continuu.

Dovlecelul fiert se scurge se paseaza ca piureul se condimenteaza si se amesteca cu sosul alb. se mai tine cateva minute pe foc apoi se ridica si se orneaza cu mararul tocat.

Noi il servim simplu sau ca garnitura la friptura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mena29 1

27.07.2012, 16:53

gaby_gabytza 1

27.07.2012, 17:26

Ligia Bxl 1

18.10.2014, 21:06

cred ca e tare bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de dovlecei