Ciulama de dovlecel

de Merisor in Mancaruri de legume, 26 Iul 2012 | 5528 vizualizari

 

Reteta de la bunica.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 2 cepe
  • 1 capatana usturoi
  • 50 g unt
  • 250ml lapte
  • 4 linguri faina
  • marar, cimbru, oregano
  • piper cu lamaie
  • sare
  • 1 lingura zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de dovlecel:

Se curata dovlecelul, se taie cubulete si se pune la fiert cu sare.

Intre timp se pune ceapa si usturoiul taiate marunt la calint in unt. Cand se coloreaza putin se pune faina si se dilueaza cu laptele treptat. Se lasa pe foc mestecand continuu.

Dovlecelul fiert se scurge se paseaza ca piureul se condimenteaza si se amesteca cu sosul alb. se mai tine cateva minute pe foc apoi se ridica si se orneaza cu mararul tocat.

Noi il servim simplu sau ca garnitura la friptura. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de dovlecei