Tarta cu ficatei, broccoli si conopida

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 11 Feb 2017 | 4133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt rece
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 ou
  • 6 linguri apa foarte rece
  • Pentru umplutura:
  • 150 g ficatei de pui
  • 100 g broccoli
  • 100 g conopida
  • ½ ardei gras rosu
  • 70 g cascaval
  • 3 oua
  • 50 g smantana
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ficatei, broccoli si conopida:

Pentru aluat, pui faina intr-un bol si adaugi untul taiat cuburi. Framanti pana ce obtii firimituri mai mari. Adaugi oul batut si apa treptat si framanti pana se omogenizeaza aluatul. Formezi o bila pe care o pui la frigider pentru 30 de minute.
Desfaci conopida si broccoli in buchetele si le speli, apoi pui conopida la fiert in apa cu putina sare, pentru 10-15 minute. Broccoli il pui la fiert pentru 3 minute.
Speli ficateii, ii tai bucatele mai mici si ii pui la fiert in apa cu sare, pentru 15-20 de minute. Ii clatesti, ii lasi sa se scurga de apa si ii pui la calit in 2 linguri de ulei. Adaugi ardeiul taiat fasii, conopida si broccoli si acoperi cu un capac si lasi sa se patrunda ingredientele pentru 5-10 minute, apoi lasi sa se raceasca compozitia. Razi cascavalul si il amesteci cu legumele. Adaugi sare si piper dupa gust.
Intinzi 2/3 din aluat si il transferi intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina. Il intepi din loc in loc cu o furculita. 
Torni legumele peste aluat si adaugi deasupra ouale mixate bine cu smantana si tai surplusul de aluat. Restul de aluat il tai fasii si formezi un grilaj pe care-l asezi peste compozitie. Poti face si frunzulite pe care le pui pe margine. Introduci tava in cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 grade C, pana cand se rumeneste frumos.
Lasi sa se raceasca pentru cateva minute si servesti tarta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ficatei, broccoli si conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Garlic Brunch