Tortellini de casa cu trufe negre

de tammar in Tortellini, 21 Sep 2013 | 4128 vizualizari

 

Mie mi se pare foarte usoara reteta si pe deasupra e atat de gustoasa.. :)

 

INGREDIENTE

Tortellini:
  • 300g faina tip 00
  • 100g branza dulce
  • 2 trufe negre
  • 2 oua
  • 50ml apa
  • sare
Sos:
  • 200g trufe negre
  • 1 cub Delickt de gaina
  • 250 g unt
  • ulei de masline
  • sare
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini de casa cu trufe negre:

Incepem sa pregatim tortellini:

Cernem faina,adaugam ouale, apa, sare si formam un aluat elastic si neted, inteindem o foaie de 1/2 cm grosime,luam un pahar si formam cercuri. 

Facem umplutura din branza si trufe (trufele se spala cu ajutorul unei periute, si le pasam in blender). Umplem fiecare cerculet cu cate putin din umplutura , indoim cerculetul,repetam aceeasi manevra si cu celelalte cerculete, se iau ambele capete si se unesc in  semicerc. le fierbem in apa cu sare pentru 20 de minute. 

Curatam si celelalte trufe cu ajutorul unei periute, aceasta operatiune se face tot timpul sub jeturi de apa , apoi le mixam in blender cu un strop de ulei de masline. Luam o tigaie adanca, sau o oala, rasturnam tortellini  scurse de apa , adaugam untul , faramam cubul de gaina, sosul de trufe si lasam un pic sa se incorporeze toate ,cam vreo 2 minute, gustam de sare, eu am folosit si paste pentru mai multa textura. Am decorat cu cateva trufe razuite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini de casa cu trufe negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval