De ceva timp incoace, imi plac foarte mult retetele lui Teo, prin urmare aceasta reteta am preluat-o de pe site-ul ei.
Bun acest tort si de efect, nu prea mi-a iesit mie decorul, ca, ce-i drept, nu ma pricep, dar ce conteaza, e ca a fost foarte bun, si prietenii noastri au mancat de 2 x deci inseamna ca m-am descurcat :))
Ingrediente pentru 2 blaturi:
Crema de vanilie:
Glazura dintre creme, nr 1 :
Glazura de imbracat,nr 2:
1. Am inceput prin a incinge cuptorul la 180 de grade C.
2.Se tapeteaza o forma de tort de 20 cm sau chiar 2, daca aveti daca nu faceti pe rand, cum am facut eu.. deci se tapeteaza cu hartie de copt.
3. Untul se spumeaza cu zaharul, dar eu zic ca ar fi bine sa folositi zahar pudra ca eu am folosit zahar tos si am cam mixat la el ceva timp. Se spumeaza untul cu zaharul la viteza mare, apoi se adauga ouale pe rand, iar la final faina si praful de copt cernute.
4. Se cantareste aluatul si se imparte la 2 si intr-o parte se adauga esenta de vanilie si in a 2 a parte se adauga cacaua si laptele.
5. Se distribuie aluatul in forma sau forme si se pune jumatate din cantitatea de aluat alb, apoi jumatate din aluatul negru si deasupra visine sau cirese din compot (eu am avut cirese).
6. Se coace cate 30-40 min, fiecare .
7. Crema: Punem 500 ml de lapte intr-o cratita pe foc, iar separat amestecam budincile cu zaharul tos si laptele, iar cand e fierbinte laptele din cratita, se pune amestecul si se amesteca pana se ingroasa budinca. Se pune folie si se lasa la racit complet.
8. Untul se spumeaza cu zaharul pudra si se adauga din budinca racita cate 2, 3 linguri. Va iesi o crema foarte aerata, delicioasa.
9. Pentru asamblare, pregatim tava in care asamblam tortul, tapetam cu folie alimentara si se face un inel de inaltimea de 15 cm de jur imprejur.
10. Punem primul blat cu partea alba in jos, insiropam cu siropul din compot, punem jumatate din cantitatea de crema, apoi prima glazura cea dintre creme: se pune ciocolata pe baie de aburi, se amesteca cu zaharul pudra si apa.
Se da la frigider pana se intareste, apoi se pune cealalta jumatate de crema de vanilie, se pune al 2 lea blat tot cu partea alba in jos, se insiropeaza si se da la rece 2 ore in frigider.
11. Se scoate din frigider si se da jos inelul din hartie de copt , se imbraca in glazura: Intr-o cratita punem pe foc mic ciocolata,untul la topit. Se imbraca tortul in glazura.
12. Se fac valurile specifice Dunarii.
13. Se mai da la frigider, de preferat peste noapte.
1
se scoate din frigider cu cateva ore inainte de servire
2
3 kg