Tort trenulet

de Miha in Torturi, 22 Noi 2009 | 8824 vizualizari

 

Si cu asta am incheiat seria "aniversare 5 ani"...:))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri amidon
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • vanilie si rom
  • Crema:
  • 200 g ciocolata lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • Pentru trenulet:
  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 450 ml lapte
  • 35 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru decor:
  • frisca
  • nuca de cocos colorata
  • bomboane M&M
  • sticksuri de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trenulet:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Se imparte compozitia in 2. In prima parte punem vanilia, in cealalta esenta de rom si cacaoa. Se coc 2 blaturi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Glazura:

Procedam intocmai ca si la crema de ciocolata de lapte.

Blatul pentru trenulet e cel de la patratelele cu ciocolata, foarte usor de facut. L-am taiat fasii si le-am "croit" la masurile potrivite. Le-am lipit intre ele cu frisca batuta.



Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trenulet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Minnie