Tort trenulet

de Miha in Torturi, 22 Noi 2009 | 9060 vizualizari

 

Si cu asta am incheiat seria "aniversare 5 ani"...:))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri amidon
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • vanilie si rom
  • Crema:
  • 200 g ciocolata lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • Pentru trenulet:
  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 450 ml lapte
  • 35 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru decor:
  • frisca
  • nuca de cocos colorata
  • bomboane M&M
  • sticksuri de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trenulet:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Se imparte compozitia in 2. In prima parte punem vanilia, in cealalta esenta de rom si cacaoa. Se coc 2 blaturi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute.

Crema:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Glazura:

Procedam intocmai ca si la crema de ciocolata de lapte.

Blatul pentru trenulet e cel de la patratelele cu ciocolata, foarte usor de facut. L-am taiat fasii si le-am "croit" la masurile potrivite. Le-am lipit intre ele cu frisca batuta.



Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trenulet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Tort Dobos