Sofy este nepotica mea. Acest tort l-am facut pentru ea.
Piscoturile le taiem bucatele cu cutitul. Le aranjam in forma de tort (cu pereti detasabili) pe fundul formei. Punem gelatina la inmuiat in 200 ml apa intr-o cratita si adaugam si coaja de portocala tocata marunt. Amestecam si lasam cam 10 minute la inmuiat, adaugam 1 cana de lapte, zaharul si ouale. Punem pe baie de aburi cratita sa fiarba pana se face ca o sarlota si avem grija sa amestecam cu telul incontinuu sa nu se lipeasca compozitia.
Lasam sa se raceasca sarlota si intre timp facem frisca. Punem laptele rece intr-un castron mare si cele 5 plicuri de frisca Dr. Oetker, batem frisca pana se intareste si adaugam 3 plicuri de intaritor de frisca. Dupa ce sa racit sarolota o amestecam cu frisca si oprim frisca si pentru ornat tortul, cam 300 grame. Incorporam si stafidele si ananasul taiat cubulete scurs bine de zeama. Peste piscoturile de pe fundul formei turnam jumatate din compozitia de crema diplomat. Acoperim cu folie si dam pentru 2 ore la frigider tortul sa se intareasca, dupa care il scoatem si indepartam inelul de la forma. Urmeaza pasul care ne ia cel mai mult timp, ornarea tortului.
PLACA DE DESEN CU TOM
Ne trebuie hartie de copt pentru placa de desen, acum depinde ce marime vrem sa facem desenul. Putem sa scoatem desenul de pe internet la marimea pe care o dorim. Punem hartia de copt peste desen si trasam conturul desenului cu creionul. Topim ciocolata de menaj si cu o pensula peste creionul trasat dam cu ciocolata, astfel se creaza conturul. Lasam sa se usuce ciocolata bine, apoi desfacem usor cu lama unui cutit subtire, cu grija sa nu se rupa, dupa care punem pe tort ceea ce am creat. In functie de ce desen avem umplem in interior cu frisca colorata. Eu am avut un desen foarte mic si nu corespondea marimii care trebuia, asa ca a trebuit sa ma uit la desen si sa il reproduc pe hartie.