Mama mea se va pensiona peste doua saptamani si evenimentul trebuie sarbatorit si in familie. Duminica ne-am adunat cu totii la masa si de aceea am facut un tort tiramisu. M-am gandit la tiramisu pentru ca stiu ca ii place si ma enerveaza ca intotdeauna isi face tiramisu cu crema la plic. Nu suport frisca si cremele la plic, nu le folosesc niciodata (in afara de praful de budinca nu folosesc niciodata altceva). Asa ca am facut un Tiramisu reţetă originală, cu mascarpone.
Tiramisu reţetă originală
Blatul folosit a fost cel de aici. http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-reteta-de-baza-20069.html
Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul si fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa si se topeste zaharul. Lasam la racit in frigider.
Frisca se bate bine de tot. Separat batem mascarpone si adaugam crema de galbenusuri si dupa gust esenta de rom sau ce va place. Apoi amestecam crema cu frisca.
Pentru sirop amestecam cafeaua tare, cu rom si esenta de migdale (sau amaretto).
Blatul se taie in doua. Primul blat se insiropeaza cu jumatate din siropul de cafea, se pune jumatate din crema, al doilea blat insiropat, se acopera cu restul de crema. Se pudreaza cu cacao si se orneaza dupa imaginatie.