Tort Tiramisu-Tiramisu reţetă originală

de Criss in Torturi, 14 Apr 2011 | 9905 vizualizari

 

Mama mea se va pensiona peste doua saptamani si evenimentul trebuie sarbatorit si in familie. Duminica ne-am adunat cu totii la masa si de aceea am facut un tort tiramisu. M-am gandit la tiramisu pentru ca stiu ca ii place si ma enerveaza ca intotdeauna isi face tiramisu cu crema la plic. Nu suport frisca si cremele la plic, nu le folosesc niciodata (in afara de praful de budinca nu folosesc niciodata altceva). Asa ca am facut un Tiramisu reţetă originală, cu mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema:
  • -250 g mascarpone
  • -500 ml cremme patisserie
  • -6 galbenusuri (eu am pus doar 4)
  • -150 g zahar
  • Pentru insiropat blaturile:
  • -1 esenta de rom
  • -esenta de migdale
  • -amaretto (n-am avut, dar se poate si fara)
  • -300 ml cafea tare facuta la presso
  • -cacao pentru pudrat
  • Pentru decor:
  • -150 g ciocolata cu lapte pt. frunze
  • -trandafiri si pasta de lapte praf
  • -1 pachet mic de piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu-Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Blatul folosit a fost cel de aici.  http://www.bucataras.ro/retete/blat-de-tort-reteta-de-baza-20069.html

Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul si fierbem pe baie de aburi pana se ingroasa si se topeste zaharul. Lasam la racit in frigider.

Frisca se bate bine de tot. Separat batem mascarpone si adaugam crema de galbenusuri si dupa gust esenta de rom sau ce va place. Apoi amestecam crema cu frisca.

Pentru sirop amestecam cafeaua tare, cu rom si esenta de migdale (sau amaretto).

Blatul se taie in doua. Primul blat se insiropeaza cu jumatate din siropul de cafea, se pune jumatate din crema, al doilea blat insiropat, se acopera cu restul de crema. Se pudreaza cu cacao si se orneaza dupa imaginatie.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu-Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

adry88 1

31.05.2011, 21:13

ce superb felicitari

Criss 1

01.06.2011, 09:41

Multumesc mult.

gaby_gabytza 1

03.08.2011, 20:08

wow asta da tort pakt k nu mananc si eu o felie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă Dukan