Tort cu crema de smantana

de Sim0na in Torturi, 30 Mar 2012 | 10715 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 125 g faina
  • 2 plicuri cafea instant
  • 1/2 plic praf de copt

Ingrediente crema:

  • 1 litru smantana 20%
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina
  • 150 ml lapte dulce

ptr insiropat: 1/2 plic cappuccin

 ptr decor: ciocolata rasa, bomboane colorate

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de smantana:

Mai intai am pregatit blatul:
Am dizolvat cele doua pliculete de cafea instant in 2 linguri de apa fierbinte.
Galbenusurile le-am amestecat cu 100 g zahar, obtinand o spuma. Am adaugat zaharul vanilat si cafeaua calduta, apoi faina si praful de copt.

 Albusurile le-am batut spuna, adaugand si restul de 100 g zahar.

 Am adaugat albusurile peste amestecul de galbenusuri amestecand e jos in sus.

 Am pus compozitia intr-o forma (a mea a avut 25.5) unsa cu ulei si tapetata cu hartie, si am copt-o la 180 grade, timp de 40 minute.

 Cand a fost gata am lasat-o sa se raceasca.

 Intre timp am pregatit crema:
Am dizolvat intr-un ibric, cele 2 plicuri de gelatina in laptele dulce, lasand sa se umfle. Dupa 10 minute am pus ibricul pe foc, amestecand mereu pana se dizolva, fara insa a fierbe.

 Cat gelatina se odihnea putin, am mixat smantana bine-bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

 Am adaugat la smantana si gelatina calduta si am dat la frigider ptr 10 minute (nu mai mult ca se intareste prea tare).

 Dupa 10 minute, crema am impartit-o in 2, jumatate am amestecat-o cu nuca macinata, iar jumatate am lasat-o asa.
Blatul l-am taiat in doua.. am insiropat partea de jos cu cappuccino, apoi am pus crema cu nuca, apoi iar blat si deasupra crema simpla.

 Am ras marunt ciocolata si am aruncat in ploaie peste tortulet. Deasupra am pus si niste bombonele colorate... asa mai de sarbatoare.

 

 

Un tortulet foarte racoritor!

 

TIPS-URI

1

Ca o completare... in crema as mai fi adaugat niste fructe deshidratate sau de la compot.. scurse bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata 2