Retete de vara: Un tort foarte rapid pe care l-am facut in mai putin de o ora. Este un tort fara coacere, merge facut acum vara pentru ca nu folosim cuptorul.
Mai intai topim ciocolata. O rupem bucatele si o punem la topit pe bain-marie. Cand a devenit fluida, o punem deoparte si o lasam la racit, dar cu atentie sa nu se intareasca.
In acest timp mixam frisca lichida pana devine cremoasa, apoi separat mascarponele impreuna cu zaharul pudra pana capata si el o consistenta cremoasa. Combinam aceste compozitii si cand s-a racorit ciocolata, o adaugam la crema si amestecam bine. Punem si plicul de nes si gata crema.
Pregatim apoi o cafea indulcita (cca 300 ml) in care vom inmuia piscoturile.
Pentru a asambla tortul avem nevoie de o forma rotunda de tort cu fund detasabil.
Inmuiem pe rand piscoturile si le asezam mai intai pe marginea formei, in picioare, apoi asezam cateva si pe fund.
Punem jumatate din crema si apoi din nou piscoturi inmuiate in cafea. Ultimul strat este de crema.
Se decoreaza dupa preferinte, cu cacao, ciocolata, capsuni, bombonele etc si se da la rece.