Tort Tiramisu reteta

de gaby_duceag in Torturi, 20 Ian 2015 | 16194 vizualizari

 

 lecand de la Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Blat
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
  • o cana faina
  • 1/2 plic praf copt
  • 100 gr unt
  • Crema
  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 gr zahar
  • 30 ml Amaretto sau Martell X.O.
  • 30 ml cafea preparata
  • 12-14 piscoturi 200 ml cafea + 50 ml Amaretto sau Martell X.O.
  • Glazura
  • 150 gr ciocolata amaruie
  • o lingura Amaretto sau Martell X.O.
  • 50 gr unt
  • Cafea preparata, racita, pentru insiropat blatul.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tiramisu reteta:

Tiramisu reţetă originală

Pentru blat incepeti prepararea mixand spuma untul impreuna cu zaharul. Mixati pana se topeste zaharul.

Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.

Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaza-le mixand la viteza cea mai mica a mixerului , timp de un minut.

La final incorporeaza si ciocolata topita pe baie de abur si racita.

Toarna amestecul intr-o forma de tort cu diametrul de 26 cm, niveleaza si baga tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade. Daca doresti un tort inalt coace blatul in forma de 22-24cm.

Coace timp de 30 minute, fa testul cu scobitoarea si lasa blatul sa se raceasca in cuptor.

Rece, taie-l in doua felii egale.

Pregateste crema.

Mizeaza frisca pana devine pufoasa apoi adauga zaharul si mai mixeaza doua minute.

Mascarpone amesteca-l cu cafeaua si Amaretto/Martell X.O. mixand usor pana la omogenizare.

Adauga frisca si mixeaza-le impreuna pana obtii o crema cu consistenta ferma.

Pregateste un platou de tort, aseaza prima felie de blat si monteaza in jurul ei un inel de tort.

Insiropeaza blatul cu cafea si intinde jumatate din cantitatea de crema.

Trece piscoturile prin amestecul de cafea si Amaretto/Martell X.O si aseaza-le peste crema.

Intinde uniform crema ramasa apoi aseaza al doilea blat.

Insiropeaza cu cafea si da platoul la rece pentru cel putin doua ore.

Scoate inelul de tort si prepara glazura

Pune intr-un ibric ingredientele si apoi pune ibricul pe foc, la foc mic, amestecand continuu.

Raceste glazura punand ibricul intr-un alt vas in care ai pus apa rece, apoi toarn-o peste tort lasand sa curga si pe laterale.

Orneaza cu fulgi de ciocolata si pastreaza tortul la rece

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tiramisu reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mihaelar63 1

31.01.2015, 13:53

Cum de mi-a scapat sa gust de aici . Super

Ligia Bxl 1

01.02.2015, 16:15

wow pe asta l-am ratat arata super

Lau 1

05.02.2015, 08:29

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800