Pentru crema m-am inspirat de la Rocsi,
Blat
Crema
Decor
Blat-mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,
Separat mixam galbenusurile cu uleiul pana devine ca o crema si se albesc,adaugam laptele si amestecam,
Turnam amestecul peste albusuri si amestecam usor cu o lingura,
Amestecam faina cu praful de copt,cacao,zaharul vanilat si adaugam peste compozitia de oua,
Amestecam usor cu o lingura de lemn,
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea(la foc mic spre mediu)
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care taiem blatul in 3
Crema-Stoarcem portocale bine de zeama.
Faina o amestecam cu zaharul si putin suc de portocale,
Restul il punem la fiert si cand incepe sa faira adaugam amestecul de faina si amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca,acoperim cu folie alimentara deasupra la crema si lasam sa se raceasca foarte bine,
Frisca o mixam bine dupa care adaugam crema de portocale,amestecam cu o lingura,
Asamblarea-Asezam prima foaie-insiropam-1/2 din crema-a 2 foaie -insiropam-restul de crema -a 3 foaie insiropam
Ungem blatul cu frisca(mixata inainte) dupa care dam la rece 30 min,
Scoatem tortul de la rece si ungem cu frisca dam din nou la frigider 30 min
dupa ce au trecut cele 30 min il scoatem iar de la frigider si in ungem din nou cu frisca(ultima data se va acoperi foarte bine)
Il dam din nou la frigider 30 min dupa care il decoram
Am transat terenul cu frisca,am facut portile din ciocolata alba topita,
Nu am gasit nuca de cocos verde si eu am colorat-o in casa
Am amestecat colorant albastru cu putin verde,am adaugat nuca de cocos alba dupa care am intins-o pe un platou si am lasat cateva ore sa se usuce