Acest tort l-am facut la cerere, un dulce rapid si foarte gustos.
Fetita mea a zis ca vrea tort cu Sofia (nu e chiar printesa Sofia), dar s-a bucurat foarte mult.
Pentru blat:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu putina esenta de rom si vanilie, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute.
Omogenizam si transferam totul intr-o tava de 22cm. Dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Fructele din compot le punem intr-o strecuratoare si lasam sa se scurga.
Crema de ciocolata:
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marie, dupa care o lasam sa se racoreasca, apoi o dam la rece. Cand s-a intarit, o mixam bine pana devine pufoasa.
Blaturile le taiem in 3, apoi pe un platou asezam prima foaie, o insiropam cu compot, adaugam jumatate din crema de ciocolata, acoperim cu frisca si din loc in loc presaram cirese din compot, punem a doua foaie de blat si procedam la fel, dupa care a treia foaie doar o insiropam si acoperim tortul cu frisca batuta. Ornam dupa preferinte. Eu l-am facut pentru fetita mea si am folosit o vafa pentru copii si l-am ornat cu cirese si sirop de ciocolata.