Tort special

de Rocsi in Torturi, 25 Ian 2012 | 4628 vizualizari

 

Probabil va intrebati de ce l-am denumit asa.Pentru ca l-am pregatit pentru ziua iubitului meu,pentru maine, si e facut cu toata dragostea!!!!
La multi ani dragul meu!!!!!Multa sanatate si sa iti gasesti fericirea,linistea sufleteasca alaturi de mine si de cei dragi tie!!Restul iti zic in particular;)

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri apa minerala
  • 7-8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • pentru rulada:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 5-6 linguri faina
  • coaja rasa de portocala
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • dulceata de visine
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 300 gr branza de vaci mai cremoasa
  • 500 gr fructe de padure congelate
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri zahar pudra
  • 300 gr smantana pentru frisca pentru decor
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort special:

Prima data punem fructele de padure la decongelat pe o sita.

Acum pregatim blatul:

Separam ouale. Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana se topeste. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Apoi uleiul si apa minerala. La sfarsit praful de copt,esenta si faina treptat.Incorporam bine toate ingredintele. Luam o tava rotunda de tort o ungem cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia de blat si dam tava in cuptorul incins. Reglam o temperatura potrivita si il lasam cam 25 de minute la copt(facem testul cu scobitoarea oricum). Cand este gata il scoatem la racit apoi il taiem pe jumatate.

Rulada:

Batem spuma albusurile cu zaharul. Adaugam galbenusurile ,uleiul si laptele. Amestecam bine apoi punem coaja rasa de portocala,zaharul vanilat,praful de copt iar la sfarsit faina. Tapetam o tava mai intinsa cu hartie de copt si punem compozitia. Dam in cuptorul incins cam pentru 15 minute,pana e coapta foaia. Cand e gata o scoatem din cuptor si o rulam de fierbinte si o inpachetam cu hartia de copt. O lasam sa se raceasca, o desfacem si o umplem cu dulceata de visine apoi o rulam strans . Cand e rece o taiem felii.

Crema:

Intr-un bol punem mascarponele ,branza ,zaharul pudra,zaharul vanilat si esenta. Mixam toate acestea,apoi punem fructele de padure decongelate. Mai amestecam foarte putin sa nu zdrobim prea tare fructele.

In sucul scurs de la fructe mai punem 4-5 linguri apa si o lingura zahar pudra,iar cu siropul obtinut insiropam blatul.

Intr-o tava detasabila punem folie alimentara. Punem prima foaie si o insiropam,dar nu foarte tare.Pe margini asezam felii de rulada. Umplem cu crema in mijloc pana la nivelul feliilor de rulada. A 2 a foaie o insiropam si mai  decupam din ea ca sa fie atat cat sa cuprinda crema deasupra nu si feliile de rulada(o sa se vada si in poza). Deasupra feliilor de rulada punem iar crema ca sa fie la acelasi nivel cu foaia de blat.

Dam la rece cam pentru 2 ore. Apoi scoatem pe un platou. Batem frisca cu zaharul pudra si cu cel cu gust de vanilie .

Punem un strat de frisca deasupra,apoi decoram dupa preferinta.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort special" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Kilimanjaro