Astazi am incercat o reteta de spaghetti putin diferita de ce facusem pana acum. Reteta se numeste tort spaghetti intrucat preparatul a capatat forma unui tort sau a unei tarte, cum doriti voi sa ii spuneti.
Sa trecem la treaba! :)
Pastele le-am fiert in multa apa cu sare. Atentie, introduceti pastele in apa doar cand aceasta este clocotita si lasati sa fiarba mai putin cu 2 minute decat timpul indicat pe ambalaj. Lasati-le apoi la scurs.
Intr-un bol mare amestecati smantana, oualele batute, sarea de mare si piperul dupa gust.
Adaugati apoi branzeturile, pastrand 4 cubulete de branza Brie pentru mai tarziu. Adaugati si baby spanacul, rosiile uscate taiate marunt si amestecati. La final puneti si pastele si amestecati bine de tot.
Ungeti cu unt o tava cu diametrul de 23 cm si asezati in aceasta amestecul de paste. Introduceti la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 30 minute pana capata o crusta aramie.
In acest timp puneti intr-un mojar cateva frunzulite de salvie si putin ulei de masline. Pisati cu grija frunzulitele fara a le rupe.
Dupa 30 de minute scoateti tava din cuptor, iar cu dosul unei linguri formati 4-5 spatii mici in care introduceti
frunzulitele de salvie si cate un cubulet din branza Brie ramasa si reintroduceti la cuptor pentru alte 10 minute.
Branzeturile rafinate se potrivesc de minune cu pastele crocante la exterior si pufoase in interior, la fel si cu rosiile uscate. Incercati cu incredere si veti gusta o felie din gastronomia italiana chiar la voi acasa. Nu uitati, pastele Hutton sunt cele mai bune!
Buon appetito!