Untul moale se freaca spuma cu 50 g zahar si esenta de vanilie.
Se adauga treptat ciocolata topita la foc mic,cu cateva linguri de lapte.
Dupa ce-am incorporat toata ciocolata adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare.
Separat se bat albusurile spuma tare,ca pentru bezea,impreuna cu restul de zahar.
Jumatate din cantitatea de bezea se toarna peste crema de unt.
Apoi se inglobeaza si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Punem si nucile macinate.
La sfarsit punem si restul de bezea,amestecand usor.
Se toarna compozitia intr-o tava de tort (24 cm ar fi ideal) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
Se da in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 50 de minute. Primele 15 minute se va tine usa cuptorului intredeschisa,apoi se va inchide pana la coacerea completa.
Dupa ce s-a racit taiem blatul in 3.
Eu am copt intr-o forma mai mare si n-am putut taia decat in 2.
Se incalzeste gemul de caise,amestecand intruna,si cu jumatate din cantitate se unge primul blat. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat, se apasa usor si se unge si el cu gemul ramas.
Pentru glazura punem apa la fiert impreuna cu zaharul,5 minute.Adaugam ciocolata rupta bucatele si omogenizam.
Se toarna glazura pe mijlocul tortului si se intinde repede pe toata suprafata si apoi pe margini. Se da la frigider pana se intareste glazura.
Se serveste cu frisca pusa deasupra sau in farfurie.