Tort festiv, aromat, va recomanda pentru sarbatori.
Blatul: frecam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile le batem spuma cu cealalta jumatate de zahar si un praf de sare. Adaugam uleiul si apa la galbenusuri. Adaugam la galbenusuri alternand albusul si faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia in forma de tort cu margine detasabila tapetata cu hartie pentru copt. Punem compozitia in cuptorul preincalzit la 170 C. Dupa 10 minute reduceti intensitatea focului. Timpul de coacere 40 minute (nu lasati blatul sa se coaca prea tare, se va usca iar acest tip de blat nu necesita insiropare). Daca s-a mai racit, scoateti blatul din forma si intorceti-l cu capul in jos astfel partea de jos va deveni fata tortului. Blatul se va taia in 3 parti egale.
Crema: batem ouale cu zaharul, adaugam zeama de la 3 lamai apoi asezam vasul deasupra unui vas cu apa fierbinte. Amestecam in permanenta compozitia pana cand incepe sa se intareasca. Lasam sa se raceasca putin apoi adaugam untul. Lasam sa se raceasca complet.
Batem mascarpone cu mixerul si adaugam coaja de la lamaie. Adaugam crema de oua si gelatina (respectati reteta de pe ambalajul gelatinei).
Ungem fiecare foaie de blat cu crema, imbracam tortul cu crema.
Ornam tortul cu ciocolata si migdale razuite.