Un tortulet simplu si rapid si foarte racoros pentru zilele de vara care bat la usa!
Pentru blat:
Crema 1:
Crema 2:
Pentru ornat: fructe din compot (piersici), felii de fructe proaspete (nectarine) si 1/2 plic jeleu de tort (rosu), ciocolata rasa si fulgi de nuca de cocos.
Pregatire Blat:
Se zdrobesc biscuitii foarte marunt. Intr-o tigaie se topeste untul in care se adauga zaharul pudra, esenta si biscuitii sfaramati. Se toarna compozitia in tava de tort -imbracata in folii de aluminiu, si cu lingura se piseaza bine compozitia de biscuiti pana capata un aspect de blat uniform.
Pregatire Crema 1:
Se mixeaza toate ingredientele pana devine o crema consistenta, dupa care se toarna peste blatul de biscuiti.
Pregatire Crema 2:
Se bate frisca lichida cu mixerul. In zeama de compot se dizolva gelatina, se dilueaza pe baie de abur, apoi se incorporeaza cu laptele si iaurtul si ulterior cu frisca batuta. Crema rezultata se toarna in tava peste crema 1.
Se da la rece pentru cel putin 4 ore, dupa care se poate orna cu fructe, peste care se toarna gelatina-jeleu. Cand s-a intarit si jeleul atunci se mai pot presara si fulgi de nuca de cocos si ciocolata rasa.
1
de preferat ca tava de tort sa fie cu margini detasabile...dar daca nu aveti faceti ca mine....am imbracat in folii de plastic toata tava lasand mai multa folie in afara pentru a ma putea folosi de ea sa scot tortul din tava....