pt blat:
pt crema de lapte:
pt sirop:
pt decor:
Facem blatul:
punem ouale,zaharul,apa si praful de sare intr-un vas si batem cu mixerul 15-20 min pana se umfla bine,apoi adaugam treptat faina cernuta si cacao cernuta.amestecam cu o lingura de lemn de sus in jos sa nu se desumfle.
punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preancalzit 25-30 min.
Crema:
punem laptele pe foc si cand incepe sa fiarba il dam deoparte si adaugam vanilia,faina si zaharul cernute,amestecand continuu cu telul.punem din nou pe foc mic cateva minute sa se ingroase.(nu uitati sa amestecati mereu k dak nu se lipeste)
cand crema s-a racit o amestecam cu frisca batuta.
Siropul:
punem pe foc laptele cu zahar si cacao si lasam pana se topeste zaharul.lasam sa se raceasca apoi il folosim.
Cand avem totul gata ne apucam de asamblarea tortului.
taiem blatul in 2,insiropam 1 parte deasupra punem crema ,acoperim cu cealalta parte pe care o insiropam apoi acoperim cu frisca si decoram dupa plac.