Desert prajitura Fulg de Nea

de miremirc in Prajituri, 2 Ian 2011 | 95001 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 galbenusuri
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri apa
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:  
  • 250 g margarina rama (unt)
  • 350 ml lapte
  • 100 g cocos
  • 1 lingura amidon alimentar
  • rom dupa gust
  • Glazura:  
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fulg de Nea:

Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul si plicul de zahar vanilat, adaugam apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:  Amestecam amidonul cu nuca de cocos, apoi adaugam laptele putin cate putin ca sa nu faca cocoloase si punem pe foc pana se ingroasa putin. Lasam la racit, apoi punem romul. Untul se mixeaza pana devine spumos si in el punem cu lingura putin cate putin din crema de cocos pana o incorporam toata.

Glazura: Mixam albusurile cu zaharul la bain marie pana cand compozitia devine tare, apoi o lasam sa se raceasca.

Asamblare: blat-crema-glazura-ciocolata alba rasa (presaram cocos).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fulg de Nea" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bounty