Tort “Posetuta si pantofior” a la Mihaela

de Bucataras in Torturi, 28 Apr 2009 | 10566 vizualizari

 

Mihaela explica aici un tort mai mult decit inedit. Cine-l incearca?

 

INGREDIENTE

  • ALUATUL:
  • 4 oua
  • 400gr smantana
  • 2 pahare zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 2,5 pahare faina
  • 1,5 lingurita vanilie
  • 2 linguri mari
  • kakao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort “Posetuta si pantofior” a la Mihaela:

Batem ouale cu zaharul, stingem bicarbonatul in smantana si adaugam ouale. Adaugam faina si framantam.
impartim aluatul in 2 bucati, intr-una adaugam cacao.
Coacem doua foi, le ungem cu crema facuta din 500gr frisca lichida o batem bine-bine cu1 pahar zahar.
Taiem in forma de posetuta si o bagam la frigider.

Mastica (pasta) din gelatina:
1 lingurita de gelatina amestecam cu 2linguri mari de apa, la baia mare (fara ca sa dea in clocot)
pana se umfla, o luam de pe foc si adaugam 1lingura mare glucoza, 2 lingurite glicerina si amestecam totul si adaugam zahar(100gr) treptat amestecand toata compozitia data.Mastica tebuie sa fie plastica.
Dupa ce am batut bine totul, punem compozitia intr-o pungulita mica pt 30 min la frigider. Dupa asta o scoatem o intindem ca pe o foaie si invelim posetuta. Ornam cu ciocolata topita.

PANTOFIORUL SE FACE LA FEL DIN ACEASTA COMPOZITIE + CIOCOLATA DAR TREBUIE DE FACUT CU 3 ZILE MAI DEVREME..CA SA SE USUCE BINE

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort “Posetuta si pantofior” a la Mihaela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu bezea de nuca si cafea