Tort pentru tati meu

de ionix in Torturi, 10 Ian 2011 | 7867 vizualizari

 

tati meu a împlinit 53 de anişori pe 2 ianuarie... aşa că, am dat petrecere şi am făcut şi un mic tortuleţ....

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • două albuşuri
  • 7 linguri cu zahăr
  • 6 linguri cu făină
  • 4 linguri cu cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • esenţă de rom
  • Pentru cremă:
  • 200 g brânză dulce mai uscată
  • 150 ml frişcă bătută
  • 100 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • coaja de la o lămâie
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • câteva mure
  • Pentru decor:
  • un compot de prune
  • câteva mure
  • un plic de budincă cu vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru tati meu:

Preparare blaturi:

Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare iar apoi se bat tare cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, alternând cu ulei. Se amestecă foarte bine de jos în sus pentru a nu se lăsa albuşurile. Făina se amestecă cu praful de copt şi cacaoa iar apoi se toarnă în ploaie peste restul compoziţiei, amestecând de jos în sus. Se pune şi esenţa de rom. Punem hârtie de copt pe tava de tort, încingem cuptorul. Compoziţia o împărţim în două părţi egale şi coacem două blaturi la foc potrivit, se face testul cu scobitoarea înainte de a scoate blaturile, iar apoi se pun la răcit.

Preparare cremă:

Brânza dulce trebuie scursă foarte bine, ar fi indicat să fie o brânză mai uscată puţin. Se freacă brânza cu jumătate din cantitatea de zahăr, până când zahărul s-a topit. Untul se freacă spumă cu restul de zahăr şi cu zahărul vanilat, până se topeşte zahărul. Se amestecă bine untul cu brânza şi punem frişca, lingură cu lingură, amestecând bine pentru omogenizare. Se adaugă şi coaja de lămâie iar apoi împărţim crema în două. Într-una din creme punem şi câteva mure.

Budinca se va prepara conform intrucţiunilor de pe ambalaj dar cu 400 de ml zeamă de la compotul de prune, în loc de lapte

Asamblare:

blat-cremă-blat-cremă cu mure- puţin din budince cu zeamă de compot- felii de prune din compot şi mure- restul de budincă. Se lasă la rece cel puţin 24 de ore iar apoi se serveşte.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

eu nu l-am însiropat pentru că a stat două zile la rece... dacă serviţi mai repede, este indicat să însiropaţi puţin blaturile....

2

budinca se toarnă fierbinte...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru tati meu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

ionix 1

11.01.2011, 08:41

Teo, Burdulea şi Sylvia... vă mulţumesc frumos! aşa este tati are mereu grijă de tot, chiar şi acum şi eu sunt fetiţa lui tata

mirela0911 1

11.01.2011, 14:50

La multi ani! tatalui tau tort poate primesc si eu la anu'

ionix 1

12.01.2011, 08:44

Mirela... mulţumesc frumos! Primeşti.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de bezea cu coacaze