Tort cu nuca

de Zamfira in Torturi, 3 Feb 2013 | 9022 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 100 g nuci
  • 10 oua
  • 350 g zahar pudra
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt

Crema de nuci:

  • 400 g nuci macinate
  • 8 linguri zahar pudra
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 3linguri rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu nuca:

Blat: omogenizam cele 10 galbenusuri cu zaharul pudra. Praful de copt il amestecam cu faina, albusurile le batem spuma. Adaugam treptat la galbenusuri cate o lingura de faina si cate o lingura de spuma, pana cand va fi incorporata toata cantitatea. Punem compozitia intr-o tava de tort(cu margine detasabila) unsa si tapetata. Dupa coacere (facem testul cu scobitoarea), lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in trei parti egale.

Crema de nuci: 200 g nuci macinate cu zaharul pudra si laptele le vom fierbe pana cand incepe sa se intareasca crema.

Dupa ce se raceste crema, adaugam 200 g unt si 3 linguri de rom si inca 200 g nuci macinate.

Cele trei parti ale blatului le vom insiropa cu rom amestecat cu apa si le vom unge cu crema, inclusiv exteriorul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de cafea, mascarpone si fructe