Ziua indragostitilor asa ca am pregatit un tortulet pt. iubitul meu.
Blatul: Bateti spuma ouale impreuna cu zaharul dupa care adaugati untul, laptele si colorantul alimentar. Adaugati faina si drojdia si dati la cuptor pt. 45 de minute aproximativ pana trece testul cu scobitoarea.
Crema:topiti la foc mic ciocolata impreuna cu 400 de ml de frisca. Crema obtinuta trebuie sa stea la frigider de pe o zi pe alta asa ca trebuie pregatita cu o zi inainte. Bateti frisca ramasa apoi adaugati crema pregatita pana cand devine o spuma tare.
Siropul: topiti zaharul impreuna cu apa si apoi adaugati esenta de rom.
Asamblarea:Taiem blatul in doua. Asezam blatul de tort pe un platou si il insiropam. Asezam inelul formei in care am copt blatul.Peste blat asezam o parte din crema dupa care jumatate din cantitatea de gelatina (pregatita dupa indicatiile de pe plic) o alta parte din crema dupa care acoperim cu celalalt blat si il insiropam. Intinem un strat subtire de crema si restul de gelatina.
Il lasam la frigider prentru o ora dupa care il ornam dupa gust.