Un tort minunat facut cu ocazia implinirii a 100 de retete! :))
BLAT
CREMA:
SIROP:
GLAZURA:
BLAT:
Albusurile si apa se bat cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt .Se omogenizeaza cu spatula si se pune in tava rotunda unsa (26 cm ). Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit timp de 30 -40 min. Se acoate pe gratar la racit . Cand este rece se taie in doua.
CREMA:
Fructele se pun la scurs. Compotul il pastram pentru insiroparea blatului.
Iaurtul se mixeaza cu zaharul, frisca se bate bine.
Gelatina se pune la inmuiat in apa, cam 10 min, apoi se pune la dizolvat pe abur cateva secunde.
Frisca se incorporeaza in iaurt , se adauga fructele , iar la final se adauga gelatina , se omogenizeaza repede.
Se pune jumatate de blat insiropat in forma in care am copt blatul, se pune crema , partea a doua de blat iar desupra frisca batuta si nuca de cocos.