Tort pentru Bunica

de Angelina_Elena in Torturi, 5 Noi 2011 | 11080 vizualizari

 

Aztazi,bunica mea a implinit 64 de ani si m-am gandit sa ii fac o supriza pregatindu-i ceva dulce...La Multi Ani Buniii!!!:X:X:X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 1 lingurita cacao
  • 15 ml ulei
  • 15 ml apa
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Crema:

  • 400 ml frisca Hulala
  • 2-3 lingurite zahar pudra
  • 3-4 lingurite finetti

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom

Decor:

  • 3-4 patratele de ciocolata
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Bunica:

Blatul:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa cu ulei si  tapetata cu faina se pune compozitia si se coace 30-35 minute in cuptorul preincalzit.

Crema:

Intr-un vas se pune frisca lichida si se mixeaza timp de 10-12 minute(pana se intareste frisca)apoi se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza putin.Dupa ce este gata o dam la frigider.Punem intr-o punda 3-4 lingurite de finetti,iar punga o scufundam intr-un pahar cu apa calda(NU fierbinte)si lasam pana se inmoaie finetti.Dupa ce sa inmuiat se taie punga la un capat si se intinde peste frisca

Siropul:

Intr-un ibric se pune zaharul la caramelizat.Dupa ce sa caramelizat zaharul se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul.Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.

Decor:

Bucatelele de ciocolata se dau pe razatoare.

Asamblare:

Blatul de tort de taie in trei.Punem prima foaie de blat,o insiropam apoi punem frisca.Peste frisca se intinde finetti.La fel procedam si ce cealalta foaie de blat.Ultima foaie de blat se insiroapeaza si ea.Se orneaza cu frisca.

TIPS-URI

1

Vasul rotund in care am copt blatul are dimensiunea de 20 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Bunica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere insiropat cu zahar ars