Tort pavlova

de lili in Torturi, 17 Sep 2015 | 7012 vizualizari

 

Tort pavlova de ziua lui Milena inspiratie dupa reteta lui Teo.

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 300 gr de zahar
  • o lingurita cu varf amidon
  • o lingurita otet
  • o esenta de vanilie sau un zahar vanilat
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pavlova:

Preincalzim cuptorul, flacara trebuie sa fie la minim! Apoi batem albusurile impreuna cu sarea pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Punem apoi zaharul, putin cate putin (cam o lingura cu varf o data) si mixam foarte bine. Nu punem alt zahar pana cand nu s-a topit cel pus inainte. Punem apoi otetul, vanilia si amidonul. Mixam (cel putin 10-15 minute). Stim ca e gata cand intoarcem vasul cu fundul in sus si bezeaua nu curge. Tapetam o tava cu hartie de copt si punem bezeaua, lingura cu lingura si il formam, cu ajutorul unei spatule in forma rotunda, de tort. Coacem Pavlova o ora fix, in cuptorul cu flacara mica. Pavlova e facuta cand exteriorul este crocant, tare dar ramane alb! Nu trebuie sa prinda culoare. Se orneaza cu frisca batuta si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (15)

Bya Ralu 1

21.09.2015, 05:17

delia64 1

04.10.2015, 14:01

mihasara 1

13.10.2015, 09:29

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Pavlova cu ciocolata