Tort Oltenesc - Cum se face coliva

de amalia01 in Dulciuri, 22 Ian 2017 | 4082 vizualizari

 

Cum se face coliva. Cei care ma cunosc personal sau de mai multa vreme in mediul online, stiu ca am crescut intr-un sat din inima Olteniei. 
Motiv pentru care in bucataria mea intotdeauna se vor impleti arome si gusturi cu radacini in ambele stiluri de a gati.
Ieri mi s-a facut dor de...coliva. Insa nu am facut niciodata pana acum. Am sunat-o pe mama si am intrebat-o daca stie cum se face. Tata este oltean, deci aveam toate motivele sa fiu putin reticenta. Insa mamele stiu intotdeauna tot, nu-i asa?
Surpriza a venit din partea tatei pe care l-am auzit intreband: "face tort oltenesc?"
Si asa i-a ramas numele retetei mele!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg arpacas din grau
  • 1/2 lgt sare
  • 1 cana de zahar
  • 3 l apa
  • 1 vf cutit scortisoara
  • 1/2 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 vf cutit cuisoare macinate
  • 1/2 cana nuca macinata
  • 1/2 cana rahat taiat marunt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Oltenesc - Cum se face coliva:

Cum se face coliva. Speli arpacasul in 2-3 ape si il pui la fiert intr-o oala suficient de mare, impreuna cu cei 3 l de apa, sarea si zaharul. Il lasi sa fiarba la foc mic, timp de 45 de minute, dupa care adaugi 1 cana de apa rece si il acoperi cu un capac, lasandu-l asa inca 30 de minute, sa se umfle.

Adaugi nuca macinata, aromele si rahatul, amestecand si omogenizand bine totul.

Asezi inelul de tort pe un platou si torni compozitia in interior. Dai la rece pentru 1 ora.

Indepartezi inelul si decorezi.

Servesti taiat felii sau cu lapte.

TIPS-URI

1

bunica prepara coliva simpla, doar cu putina coaja rasa de lamaie. Eu insa am schimbat putin aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Oltenesc - Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ziua mea