Pun laptele intr-un ibric sa se incalzeasca putin. Intr-un bol, bat ouale cu 170g de zahar, zaharul vanilinat si un pic de sare, pana se topeste zaharul (eu am folosit telul). Adaug laptele si mai amestec putin cu telul.
Intr-o cratita pun 100g de zahar sa se topeasca pe foc mic. Din cand in cand mai misc cratita, iar cand s-a topit zaharul de tot iau cratita de pe foc si o invart in asa fel incat caramelul acela ce se formeaza din zaharul topit sa se "urce pe pereti" cat se poate de mult, cu mare mare grija. Pun compozitia preparata din lapte, oua si zahar in cratita si o bag la cuptor (la temperatura medie), in tava de cuptor in care pun apa pana la refuz.
Faptul ca va fierbe in apa va face crema de zahar ars sa iasa fina.
O las la cuptor o ora/o ora si 15 minute.
Cand scot crema din cuptor o las sa se raceasca bine dupa care o bag la frigider. E foarte buna rece de la frigider. Tai o felie ca dintr-un tort, pun pe farfurie si decorez cu kiwi.
Curat kiwi de coaja, il spal si il tai feliute pe care le crestez intr-o parte pana la jumatate. Iau 2 feliute si le impreunez chiar unde le-am crestat, sa intre una in alta.
Crema de zahar ars va fi dulce, kiwi acrisor...o combinatie interesanta.
Pofta buna!