Tort Mississippi

de andreea123 in Torturi, 19 Dec 2011 | 5624 vizualizari

 

Celebrul Tort Mississippi, un tort in stil american. Daca va plac dulciurile si mai ales cele cu bezea...trebuie sa-l incercati neaparat!

P.s: Am rescris crema, sper sa se inteleaga mai bine de data asta. :P

 

INGREDIENTE

  • 425 g de biscuiti digestivi cu cacao
  • 175 g unt topit
  • 3 linguri de crema de ciocolata cu alune
  • 3 oua
  • 175 g de zahar
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 lingura cafea granule
  • 2 linguri de malai
  • 200 g ciocolata simpla
  • 1 lingura de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mississippi:

Blatul se face din biscuiti digestivi cu cacao (zdrobiti) care se amesteca cu untul (topit) si cu crema de ciocolata cu alune (gen Finetti).

Se aseaza compozitia intr-o forma de tort (care a fost tinuta la rece) cu Ø 20 cm (si pe laterale), apoi se da la rece pana se termina de preparat  crema de ciocolata.

Crema de ciocolata se face din 3 galbenusuri frecate cu 75g de zahar, malaiul si 100 ml de frisca lichida. Se pun la incalzit 350 ml frisca lichida, cafeaua si ciocolata pana se topesc, apoi se incorporeaza amestecul de malai si se fierbe totul la foc mic (amestecand continuu), pana se ingroasa crema. Cand crema este inca fierbinte se pune in ea gelatina care in prealabil a fost inmuiata 5 minute in 3 linguri de apa. Se lasa la racit putin crema, apoi se incorporeaza 150ml de frisca batuta.

Compozitia se toarna peste blatul de biscuiti si se da la rece 20 de minute, pana se intareste.

Se incalzeste in acest timp cuptorul.

Bezeaua se face din 3 albusuri batute spuma tare cu 100 g de zahar (pus treptat), apoi se aseaza peste crema de ciocolata (cu ajutorul unei linguri) si se coace pana bezeaua devine aurie

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mississippi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (17)

kamy 1

22.12.2011, 00:42

interesant...malai in crema nu am auzit curiozitatea fiind mare,sigur o sa-l fac

ileana_ana 1

29.12.2014, 17:57

cat timp se coace bezeaua si la ce temperatura ??

abstract01 1

19.10.2020, 22:58

delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de capsuni