Tort pentru 2014

de Ina in Torturi, 1 Ian 2014 | 6044 vizualizari

 

La Multi Ani, Bucatarasi! >:D< ******* Pentru Revelion, ideea tortului mi-a dat-o gabrielacuisine : http://www.bucataras.ro/retete/cheesecake-cu-mandarine-si-ciocolata-55316.html , dar reteta am adaptat-o la preferintele mele si la ingredientele pe care le-am avut la dispozitie.
O reteta care merita , cu siguranta, refacuta ! Multumesc, Gabriela! :-*

 

INGREDIENTE

Blatul :

  • 4 oua,
  • 100 g. zahar,
  • 100g. alune si/sau miez de nuca prajite si macinate,
  • coaja rasa de la o portocala,
  • 50 ml. ulei,
  • un praf de sare.
  • un pachet praf de copt
  • 40 g. faina

Crema:

  • 500 g branza mascarpone
  • 200 g branza cu smantana ( Fagaras )
  • 500 ml frisca lichida
  • 15 gr gelatina granule ( am folosit un pachet si jumatate , de la Dr. Oetker )
  • 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie Dr. Oetker
  • 1 portocala mare
  • 1 lingurita esenta de portocale (optional)
  • bucati de ananas de la o conserva mare

Pentru decor:

  • capsuni din conserva
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • frisca
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru 2014:

Blatul:   Se mixeaza ingredientele pentru blat, se toarna in forma (cu margini detasabile)  tapetata cu hartie de copt si se coace 20-25 min. in cuptorul incins. Eu am folosit forma cu diametrul de 26 cm. ( cea mai mare din set ) .

Blatul racit il vom transfera pe un platou, anexand in jurul lui si inelul detasabil.

Crema: Hidratam gelatina  in 100 ml  suc din conserva de ananas.  

Batem frisca nu foarte tare si o punem la rece .

Amestecam mascarponele cu branza Fagaras si le mixam bine, pana  obtinem o spuma omogena.

Adaugam zaharul  si omogenizam ( tot cu mixerul ) , apoi amestecam in compozitie si fructele ( bucatile de ananas si portocala curatata, maruntita si stoarsa de zeama.  

Scoatem frisca din frigider si o incorporam treptat in crema de branza. 

Gelatina hidratata o vom topi 15 secunde la microunde ( sau pe foc, dar eu folosesc cuptorul de 800 W )  si o vom adauga peste compozitia de cheesecake, mixand 30 secunde .

Toata compozitia o vom pune peste blatul incadrat de inelul detasabil, niveland suprafata. Dam totul la rece pentru cateva ore. Eu am lasat peste noapte. 

Desfacem cu grija inelul detasabil si decoram dupa preferinte. Eu am folosit ciocolata amaruie , capsuni si frisca.

Este  un tort cremos, pufos, aromat, racoritor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru 2014" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu rodii