Este o metoda mai usoara si rapida de preparare a desertului "Lapte de pasare"
Inainte de a incepe prepararea tortului se pune la inmuiat gelatina cu 100 de grame de apa fiarta racita.
Intr-un vas se separa albusurile de galbenusuri. Bolurile cu cite cele 12 albusuri se pun in frigider, pentru ca e necesar sa fie albusurile foarte reci.
Galbenusurile le impartim - 6 galbenusuri le punem intr-un vas pentru prepararea cremei, celelalte 6 le folosim pentru alte bucate.
Se pregatesc 2 vase pentru bain-marine si vasul mai mare se pune cu apa la fiert. La 6 galbenusuri se adauga 1 pahar de zahar si se amesteca foarte bine. Apoi se adauga lingura de faina si putin cite putin se adauga laptele. Totul se amesteca bine. Compozitia obtinuta se pune la bain-marine si se amesteca cu o lingura de lemn pina se ingroasa toata crema, in decurs de 10-15 minute. Cind observam ca se ingroasa crema, se scoate vasul de pe bain-marine si se pune la racit ca sa fie calduta crema.
In acest timp se dizolva bine la bain-marine gelatina naturala cu 100 ml de apa si o punem sa se raceasca pina va deveni calduta.
Intr-un vas separat se bate untul moale cu mixerul si treptat se adauga crema calduta pina se omogenizeza tot. Adaugam vanilina.
In crema se adauga toata gelatina inmuiata treptat si se amesteca foarte atent.
Atentie - pt ca sa obtineti o consistenta omogena din crema cu gelatina e necesar , ca ambele produse sa fie de aceiasi temperatura, caldute.
Dupa dorinta, se adauga 4 linguri de cacao dizolvata cu 2 linguri de lapte sau 100 de grame de ciocolata o faramitati si adaugati 50 de grame de unt . Puneti in microunde la 100C pentru 1 minut sa se topeasca ciocolata. O amestecati bine, bine cu untul pina se topeste toata ciocolata si o introduceti treptat in toata crema. Cantitatea de cacao sau ciocolata puteti sa o micsorati. Depinde ce culoare doriti sa aiba tortul - un maroniu mai inchis sau mai deschis.
Se bat cu mixerul toate cele12 albusuri in spuma cu picatura de sare de lamie si cu paharul de zahar ramas, care se adauga treptat.
Dupa aceia, albusurile batute spuma se alatura la crema amestecind cu o lopatica de lemn numai intr-o parte, ca sa nu se lase albusurile pina se imbiba toate albusurile. Toata crema obtinuta o turnati intr-o forma de torta rotunda sau intr-o forma de silicon . Se lasa pe toata noapte ca sa se prinda bine.
A doua zi se rastoarna pe un platou mare de tort si se orneaza la dorinta.
Am folosit ingredientele in jumatate de la aceste tort , si am adaugat in partea de jos si sus cite o foaie de biscuit ,care au fost cumparate.
A fost acoperit cu glazura de ciocolata, care am preparat-o in astfel:
100 gr de ciocolata de 70 % cacao am faramitat-o si am topit-o intr-un bol cu 20 gr de unt la microunde timp de 50 sec.
Am amestecat-o foarte bine si am adaugat 100 gr de lapte condensat dulce si un pic de rom .
Pentru trandafiri am folosit 100 gr de ciocolata neagra 70 % cacao si o lingura de miere de albina, 20 gr. unt .
Mierea si ciocolata se topesc separate in microunda , se amesteca pe urma impreuna foarte minutios si se pune la frigider pentru o ora. Ciocolata se intareste bine. Se ia cite o lingurita de ciocolata amestecata cu miere si repede se face in maini cite o petala, care se infasoara in jurul la alta petala si i se da forma de trandafir.Se lucreaza foarte repde cu aceasta masa, deoarece se incalzeste si se topeste in miina.
Deasemenea observati niste rulouri din ciocolata asezate pe tort.
Intindem glazura ramasa pe un fund de plastic si lasam sa se intareasca bine. Dupa aceia cu un cutit lat incercam sa curatim masa de ciocolata, cind roadem se obtin aceste rulouri de ciocolata.