Tort Kinder Pingui

de deyutzky in Torturi, 11 Feb 2012 | 5057 vizualizari

 

Azi este ziua iubitului meu si cum e un iubitor de tenis si ii place tare mult prajitura kinder pingui...m-am gandit sa-i fac un tortulet din aceasta prajitura si in forma de medalie...m-am strofocat eu sa para a medalie dar a iesit el ceva pe acolo :)))). Ii ureze si Elei "La multi ani!" I-as fi dedicat si ei tortul dar e deja cu numele pe el :))) asa ca ii dedic prajiturica in sine :*

 

INGREDIENTE

Pt blat(4 foi):

  • 240 gr unt
  • 8 albusuri de ou
  • 240 gr zahar pudra
  • 240 gr faina
  • 8 linguri de cacao
  • 2 lingurite praf de copt

Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 8 linguri de miere

Pt ornat:

  • colorant verde(cateva picaturi pt a colora mingea)
  • caramele sugus
  • 2 pungi napolitane naty rolls(am folosit doar o punga jum pt a tapeta peretii tavei)
  • panglica satin(optional)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kinder Pingui:

Foile(blatul):

Untul se freasca cu zaharul peste care se adauga albusurile batute spuma, amestecand bine.

Peste aceasta compozitie se adauga treptat faina amestecata cu cele 8 linguri de cacao si cu praful de copt si continuam sa mixam.

Compozitia o impartim in 4. Fiecare parte din compozitie o intindem pe o foaie de copt si o dam la cuptor pt 4 minute pana cand foaia devine putin lucioasa. Se procedeaza la fel cu fiecare foaie.

Cu tava cu peretii detasabili se da forma rotunda fiecarei foi(eu am facut foile in tava cuptorului).

Primul strat din blat se lasa la dimensiunea tavii rotunde, iar celelalte 3 se mai micsoreaza pt ca vom pune napolitanele pe marginea primului blat.

Crema:

Batem frisca la mixer cateva minute dupa care adaugam mierea si mixam pana se incorporeaza tot.

Asamblare:

Intr-o tava cu peretii detasabili punem primul strat din blat(cel mare), tapetam peretii tavei cu napolitanele, punem un strat din crema, adaugam al2lea strat de blat, iar un strat de crema, al3lea blat, inca un strat de crema si in final, ultimul blat.

Se da la frigider pana cand facem decoratiunile din caramele sugus.

Dupa ce sunt gata si decoratiunile se scoate de la frigider, se inlatura peretii tavei, se orneaza tortul si se leaga in jurul lui panglica din satin.

Momentan n-am sectiunea...sper ca mai tarziu cand il devoram sa nu uit sa-l trag in pozeee:))))

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

diana_k 1

12.02.2012, 21:18

la multi ani sotului tau! frumos tortul

deyutzky 1

12.02.2012, 23:12

mihaela, diana ...va multumesc frumos

Lau 1

13.02.2012, 15:07

la multi ani fain tortul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Kinder pingui