Am facut in seara asta un tort de ciocolata, reteta o am de acum cativa ani am primit-o pe internet de la o doamna din Suedia, ii multumesc mult iar.
Este foarte bun si nu dati gres niciodata cu el, plus ca se face foarte usor si rapid.
Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, aparatul meu nu merge prea bine la lumina becurilor, sau nu stiu eu sa il reglez...
Am incercat sa ii fac o decoratie(ceea ce nu fac niciodata il las simplu) si mi-a iesit ceva hilar, in orice caz sotul a ras cu lacrimi , :)) cand a vazut .
Dar e buuuunnnn.
Se incinge cuptorul cca 160 grade.
Ciocolata se rupe bucati si impreuna cu untul(150 grame) se topeste la foc mic pe aragaz, se lasa sa se raceasca.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se bat albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar, si se freaca galbenusurile cu cealalta jumatate de cantitate de zahar si esenta de vanilie.
Apoi se adauga peste galbenusuri ciocolata topita si racita aproape de tot, se amesteca , se aduga si albusurile batute amestecandu-se de jos in sus si o lingurita de praf de copt(stins cu otet) amestecat daca va place(eu nu am pus) cu cocos sau migdale zdrobite).
Se toarna aceasta compozitie in tava de tort unsa cu unt si eventual stropita cu cocos sau migdale si se da la cuptor cca 1 ora.
Se scoate si se toarna dasupra glazura facuta din ciocolata amaruie plus frisca plus esenta de vanilie.
Se lasa sa se raceasca si se taie in felii zdravene :)
Pofta buna!