Cel mai bun tort de ciocolata din lume :)
Intr-un vas, amestecati untul cu 200 g zahar pudra si 6 galbenusuri adaugate pe rand pana cand obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Separat, puneti pe foc 5 linguri de apa cu 100 g zahar tos si 50 g cacao, si amestecati incontinu pana cand zaharul se topeste si obtineti un sirop mai gros de ciocolata. Dupa ce se raceste, incorporati siropul in compozitia initiala. Impartiti crema obtinuta in doua parti egale: 1 parte o tineti la frigider pentru ornat, iar peste cealalta parte adaugati albusurile batute spuma si 1 lingura cu varf de faina. Adaugati compozitia aceasta intr-o tava cu fund detasabil, unsa cu unt si tapetata cu faina, si dati totul la cuptorul incins la 200 grade pentru aprox. 30 minute. Incercati aluatul cu furculita pentru a vedea daca este gata.
Dupa ce se raceste blatul, il puteti orna cu crema din frigider.
Pofta buna :)
1
folositi unt cu indice de grasime foarte ridicat, peste 80%
2
scoateti untul si ouale din frigider cu cel putin 1 ora inainte de a va apuca de tort
3
cand adaugati ingredientele in vas pentru sosul de ciocolata, adaugati intai apa, apoi ingredientele solide - astfel evitati riscul ca zaharul sa se lipeasca