Tort Joffre

de simona119 in Torturi, 9 Mar 2012 | 8359 vizualizari

 

Cel mai bun tort de ciocolata din lume :)

 

INGREDIENTE

  • 200g unt
  • 200g zahar pudra
  • 6 oua
  • 100g zahar tos
  • 50g cacao
  • 5 linguri apa
  • 1 lingura faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Joffre:

Intr-un vas, amestecati untul cu 200 g zahar pudra si 6 galbenusuri adaugate pe rand pana cand obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Separat, puneti pe foc 5 linguri de apa cu 100 g zahar tos si 50 g cacao, si amestecati incontinu pana cand zaharul se topeste si obtineti un sirop mai gros de ciocolata. Dupa ce se raceste, incorporati siropul in compozitia initiala. Impartiti crema obtinuta in doua parti egale: 1 parte o tineti la frigider pentru ornat, iar peste cealalta parte adaugati albusurile batute spuma si 1 lingura cu varf de faina. Adaugati compozitia aceasta intr-o tava cu fund detasabil, unsa cu unt si tapetata cu faina, si dati totul la cuptorul incins la 200 grade pentru aprox. 30 minute. Incercati aluatul cu furculita pentru a vedea daca este gata.

Dupa ce se raceste blatul, il puteti orna cu crema din frigider.

Pofta buna :)

TIPS-URI

1

folositi unt cu indice de grasime foarte ridicat, peste 80%

2

scoateti untul si ouale din frigider cu cel putin 1 ora inainte de a va apuca de tort

3

cand adaugati ingredientele in vas pentru sosul de ciocolata, adaugati intai apa, apoi ingredientele solide - astfel evitati riscul ca zaharul sa se lipeasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Joffre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

RuxyRux 1

09.03.2012, 21:55

Posibil ai avut o tava mai mare( mai intinsa, poate ai turnat siropul mai cald in compozitie sau poate albusurile nu au fost batute bine ca pentru bezea...nu stiu altfel, am incercat sa imi dau seama...dar nu reusesc sa te pot ajuta...poate revine Simona

VERONICA2607 1

10.03.2012, 21:51

superb tort

simona119 1

12.03.2012, 08:49

Pt heavymetal: blatul intr-adevar se turteste putin in momentul in care se raceste - gandeste-te ca este crema de ciocolata bagata la cuptor, deci nu are cum sa creasca foarte mult. In ceea ce priveste blatul foarte mic - te referi la diametru sau la grosime? Daca vorbim de diametru, inseamna ca tava pe care ai folosit-o era foarte mica. Te rog sa-mi dai mai multe detalii, ca sa te pot ajuta. In principiu, acest tort asa iese...cu blatul subtire

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort trufa