Tort indragostit

de luminita20_2006 in Torturi, 17 Feb 2010 | 3567 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -6 oua
  • - 120 gr zahar
  • -80 gr faina
  • -50 gr cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema 1
  • - 200 gr unt
  • -200 gr ciocolata neagra
  • - 1 galbenus
  • -200 gr zahar pudra
  • -6linguri frisca
  • Crema 2
  • -200 ml frisca - visine din visinata
  • -200 gr zahar
  • - 1plic gelatina
  • Sirop:
  • -200 gr zahar
  • -100 gr apa
  • -100 compot visine
  • Glazura
  • -1 plic budinca de capsuni
  • -500 ml lapte
  • -100 gr frisca
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort indragostit:

Blat: se separa albusul de galbenus. Albusul se bate spuma apoi se adauga zaharul dupa care galbenusurile, faina, cacaco, si praf de copt. se da la cutor 35min.

Crema1: Untul trebuie sa fiela temperatura camerei acesta se bate spuma cu zaharul vanilat. Ciocolata se topeste pe baie de abur, apoi se amesteca cu untul si cu 1 galbenus iar la final cu frisca batuta bine.

Crema 2: Se bate frisca bine. Gelataina se prepara conforma instructiunilor de pe ambalaj Dupa care se pune pe baie de abur cand s-a topit se amesteca cu frisca si zaharul pudra. Se scot samburii de la visine.

Sirop:Se pune zaharul la caramelizar cand e de culoare maronie se adauga apa si se lasa sa firba pana ce se dizolva tot zaharul Se lasa la racit si se adauga si compotul de visine.

Blatul se taie in 3 Se insiropeaza prima foaie se aseaza crema de ciocolata, se pune al doilea blat iar se insiropeaza si se pune crema de frisca apoi visinele se se aseaza deasupra ultimul blat.Se insiropeaza si acesta.

Glazura : Se prepara budinca conform instructiunior de pe ambalaj(se pune la fier 500 ml lapte , praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de zahar si 4 lapte, cand da laptele in clocot se toarna paful de budinca si se lasa sa mai fiarba 1min. Jumatate din crema se pune pe ultimul blat, iar cealanta jumatate se amesteca cu frisca batuta; cu aceasta se orneaza laturile tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort indragostit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine